Vegan-vriendelijk

In onze veganistische producten hebben we geen ingrediënten die afkomstig zijn uit het dierenrijk. Maar de producten zijn mogelijk in dezelfde vaten geproduceerd als producten die ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten. Tussen alle batches wordt CIP-reiniging toegepast.


Productie in kleine series

Mr Bear Family heeft een eigen productiefaciliteit in Göteborg, Zweden, waar we de meeste van onze producten produceren. Het is een kleine serieproductie van 20 - 500 kg/batch die wordt uitgevoerd door ons eigen personeel. Productontwikkeling is dus zowel in-house als met enige hulp van externe expertise.

Door kleine batches te maken krijgt u meer controle over de kwaliteit van het product. Het vermindert ook de hoeveelheid afval.

Björn (Mr Bear, de oprichter van Mr Bear Family) ontwikkelt de meeste producten in het eigen laboratorium. Door naar onze klanten te luisteren en input en feedback te ontvangen, streeft Björn ernaar om producten te maken die niet alleen goed zijn voor de planeet, maar ook goed zijn voor de persoon die ze gebruikt en zich zowel focussen op functionaliteit als voordelen voor de gebruikers.


Natuurlijke ingrediënten

We streven ernaar om alleen natuurlijke ingrediënten of ingrediënten uit de natuur te gebruiken. All-natuurlijke producten of zo natuurlijk als ze kunnen zijn. Het belangrijkste voor ons is, naast onze natuurlijke claim, om veilige producten voor de consument te leveren, daarom gebruiken we ingrediënten die veel worden gebruikt in natuurlijke cosmetica en ook zijn goedgekeurd door ECOCERT en COSMOS. Elk ingrediënt dat in een product zit, staat op de INCI-lijst van dat product.

Om een ​​voorbeeld te geven:

Het gebruik van een natuurlijk identiek conserveringsingrediënt. Het benzoëzuur of natriumbenzoaat in onze Shampoo, Grooming spray en Pomade is in zo'n lage dosering als 0,01 - 0,03%. maar het moet toch op de INCI-lijst worden aangegeven.

In de shampoo en de verzorgingsspray is het de conservering voor de natuurlijke ingrediënten die wij gebruiken en wordt niet door ons maar door de fabrikant van de ingrediënten toegevoegd. In de pommade maakt het deel uit van het conserveermiddel dat wij gebruiken en komt voor in de dosering van 0,01-0,02%


Mr Bear Family - met liefde uit Göteborg

Aan de westkust van Göteborg in Zweden vind je het Mr Bear Family HQ. Hier bevindt zich de productiefaciliteit in verbinding met het magazijn en de kantoren. Het hele team werkt nauw samen en zorgt altijd voor een gezellige dag.

Neem contact met ons op