Sjö & Hav:

Ontstaan vanuit een passie en een bezorgdheid voor de natuur ergens op een klein eilandje in de Archipel van Stockholm. Daar waar het buitenleven een standaard is en waar je ook in eenvoudige omstandigheden zoals in een bos, op een berg of aan een meer jezelf en je spullen schoon wil houden. Maar geen enkele zeep, shampoo of detergent voldeed aan de eisen van een minimale impact op mens en milieu en dus gingen Kim en Åsa zelf aan de slag om dit gat op te vullen. In 2004 zag Sjö&Hav, Zweeds voor ‘meer en oceaan’, het levenslicht en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken met hun bio-afbreekbare soppen en shampoos.

Een eco-gecertificeerde, plantaardige testwinnaar zonder DEET!

Sjö&Hav voorziet de buitenmarkt van een modern muggen- en tekenmiddel, ook effectief tegen verschillende bijtende en bloedzuigende insecten zoals muggen, dazen en hertenvliegen. Sjö&Hav Mygg + Fästing Spray werd een paar jaar geleden Testwinnaar in een onafhankelijke consumententest tegen muggen, uitgevoerd door een bekend Scandinavisch onderzoeks- en testbedrijf, Testfakta. Het actieve ingrediënt is afkomstig van echte biologische citroen-eucalyptusolie, die onder duurzame omstandigheden wordt verbouwd en geoogst. Er zijn onderzoeken die een lagere toxiciteit en huidopname aantonen in vergelijking met 20% DEET-producten.

• Plantaardig en DEET vrij

• Lagere toxiciteit en opname door de huid

• Geproduceerd onder duurzame omstandigheden

• Aanbevolen voor jongere kinderen (vanaf 3 maanden*)

• Gemakkelijk biologisch afbreekbaar

Gebruik

Het product is tot 6 uur werkzaam. Dus waarom meerdere producten kopen als één voldoende is? Onze insectenwerende middelen zijn effectief tegen muggen en teken, maar ook tegen dazen, muggen en hertenvliegen, waardoor het ideaal is voor gebruik buitenshuis. Het product beschermt ook tegen tropische muggen die ziekten als malaria, dengue of zika kunnen overdragen. Twee toepassingen per dag worden aanbevolen. Roll-on of spray op de onbedekte huid en met de hand uitspreiden. Was de handen na het aanbrengen. Vermijd contact met ogen en mond.

Kinderen, moeders die zwanger zijn en borstvoeding geven

*Op dit moment variëren de leeftijdsadviezen binnen Europa. In Duitsland en Nederland zijn de insectenwerende middelen goedgekeurd voor gebruik bij baby's vanaf de leeftijd van drie maanden. In Groot-Brittannië is dit 6 maanden en in Zweden is onze aanbeveling vanaf 3 jaar. Er zijn geen specifieke aanbevelingen tijdens de zwangerschap, omdat het onethisch wordt geacht om onderzoeken uit te voeren bij zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven. Het kan echter nuttig zijn om een ​​afweermiddel te gebruiken met een bewezen lage toxiciteit en lage huidabsorptie. Het afweermiddel kan op kleding, schoenen en uitrusting worden aangebracht, omdat het geen blijvende vlekken veroorzaakt.

Spray of Roll-on Crème?

Spray en Roll-on Creme hebben hetzelfde effect maar verschillende toepassingsgebieden. De Roll-on heeft een iets lagere huidopname van 3% ten opzichte van de spray van 5%. De spray is handig bij het wandelen in het bos en op het platteland. De roll-on is gemakkelijk mee te nemen in een lichtere verpakking of handtas tijdens zomerse buitenavonden.